Teatrul şi viaţa

26 ianuarie 2009 at 00:34 (Hobby, Timp liber)

„Moneda timpului e clipa” spunea Marin Voiculescu .Păcat că nu există prea multe date concrete despre acest academician si nu este singurul in situatia asta,nu e momentul să dezbat acest subiect,ceea ce vreau să spun este că timpul trece, si nu pur si simplu ci accelerat , foarte accelerat încât nici nu avem ‘timp’ sa ne gandim la el.Trebuie sa preţuim aceste clipe minunate.

Aşa am simţit că ar trebui sa incep aceste cuvinte despre lumea aceasta de pe scena .

„Lumea-ntreaga / E o scena si toti oamenii-s actori. / Rasar si pier, cu randul, fiecare: /Mai multe roluri joaca omu-n viata, /Iar actele sunt cele sapte varste. / Intai e prunc : in bratele dadacii /Scanceste, tipa si nu-si afla locul. / Scolar apoi, cu un ghiozdan in mana / Si fata frageda ca zorii zilei, / Tarandu-se spre scoala-ncet ca melcul. / Pe urma-ndragostit, sufland, incins /Ca un cuptor, slavind, cu glasul stins, /Sprancenele-mbinate-ale iubitei. Soldat, pe urma suduind amarnic, /Barbos si mustacios ca leopardul, /Banuitor mereu ca-i cauti price, Si gata sa se-ncaiere oricand, /Dand buzna, pana-n gurile de tun, / Sa-nhate basicuta de sapun / A gloriei; judecator apoi / Cu pantec rotofei, mai mare dragul /Plin de claponi, si barba rotunjita / Cu ingrijire, vorba inteleapta, Ochii-ncruntati – asa isi joaca rolul. / Ciorapi de lana poarta-n varsta-a sasea, / Papuci si ochelari pe nas, nadragi / Pastrati din tineretea lui cu grija, / In care descarnatele-i picioare /Plutesc ca-n nouri ; barbatescu-i glas / Pitigaiat e iar, ca de copil, / Parc-ar sufla in foale si in fluier. / In scena cea din urma care-ncheie Peripetiile acestui basm, / E prunc din nou, nimic nu tine minte, /Dinti n-are, n-are ochi, nici gust – nimic.”-spunea Shakespear în piesa de teatru „Cum vă place”.

Shakespear a scris ce a simţit ,ce a crezut.Omul-imbrăcând mai multe costume pentru aceeaşi piesa de teatru.

Stefan Banica Jr: Eu cred ca scena înseamna emotie.…viaţa e şi ea o emoţie in continuă schimbare.

Alexandru Arsinel: „Actorii de comedie sunt oameni care ascund un mare romantism!”

De ce am punctat asta-viaţa şi teatrul?Pentru mine teatrul este cel mai frumos si bun mijloc de a-ţi exprima sentimentele si de a te distra cât mai bine in viaţă.Un mod prin care „îmbraci mai multe personalităţi”,un mod prin care iţi dai seama cine eşti cu adevarat,un mod prin care trăieşti la maxim sentimente.

Asta e parerea mea, nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt (:

Oricine are dreptul la visare, visul -acolo unde suntem cine vrem,ce vrem,cum vrem.

Un comentariu

  1. doctoru' nebun said,

    Totusi…tot muzica ramane cea mai pura cale de a exprima sentimentele. Si k veni vorba si de vise „Cu totii visam. Asa incepe, ca-ntru-n vis…” Dream on si poate o sa faci ceva din teatru 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: