Sărbători naţionale

15 februarie 2009 at 19:36 (la ordinea zilei)

14 februarie.
La ora 16 nimeni pe Messenger şcare mai de care cu status gen „cu bithu în orash; de valentine cu ea;happy valentine, pui”.
Chiar şi cei care n-au partener sărbătoresc-trimit mass-uri tâmpite cu „Happy Valentines!” continuu.
Acum îmi dau seama că suntem chiar reuşiţi ca popor ,la capitolul copiere;ne pricepem de minune să copiem de la alţii tot ce e prost sau tot ce aveam deja sub un alt nume.De fapt cred că , ce copiem ne iese chiar mai bine nouă.Ce contează că nu ştim cine a fost Sf. Valentin sau ce legutura are el cu ziua asta, lasă îl sărbătorim,ce suntem mai proşti ca americanii?Să-i dăm drumul cu bomboane în formă de inimioare,inimioare roşii-pernuţe ,cupidoni la colţ de stradă ,că aşa e frumos nu?Să le arătăm americanilor că nouă ne iese mai bine ce e al lor.Ce rost are să păstrăm şi să respectăm sărbătorile noastre, nu ar avea farmec, nu am mai fii la modă.Nici nu se pomenea de Dragobete dacă nu ajungea Valentine-s la noi.Ne-am adus aminte că aveam şi noi o sărbătoare pro-iubire , care nu prea am folosit-o.
Deci acum suntem şi mai şmecheri- avem două sărbători ale îndrăgostiţilor.Cât mai multă reclamă,mai mulţi bani pentru comercianţii de lucruri pomenite mai sus.Deci totul se rezumă la money.Restaurantele full,terase,cafenele,magazinele vând toate bomboanele,gagica se face cu un ceas nou la mână,o cină romantică, ce mai , toată lumea e fericită.
Cu Valentine-s am reuşit-o.Nu ne mai rămâne decât cu Halloween să facem ceva că nu prea îl băgăm aşa de mult în seamă, nu?Să ne trimitem şi noi copii la colindat în noaptea aia că e frumos nu :bomboane ,costume,bani.Aa..şi apoi să ne aducem aminte că parcă am avea şi noi o noapte din asta de speriat.Să o facem cunoscută şi pe asta.Şi bingo,iar le-o luam înainte şi ne facem cu 2 halloween.
Încă ceva, Oktoberfest şi FânFest vi se pare că au vreo asemănare?Dacă da ,înseamnă că iar le-am tras-o în freză, de data asta nemţilor şi uite că avem şi festival de toamnă.Poate mai gasim unul, că în România trebuie să fie 2 neapărat-unul împrumutat , altul amintire.Totul pro-bani.

Preferaţi sărbătorile 100% româneşti,sau cele împrumutate de la alţii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: