Masini de colecţie…

13 octombrie 2009 at 15:52 (Uncategorized)

..sau lucruri in viata ,care ne plac in mod special.

Au ajuns sa fie mult mai scumpe decat o masina de lux din zilele noastre, si asta pentru ca au o istorie, si un numar foarte mic de productii.
Daca tot am pomenit de istorie, sa „circulam” putin in trecut , si sa ne gandim la drumurile si masinile din 1920, de exemplu.Nu oricine avea atunci posibilitatea sa-si cumpere o masina, avand un pret destul de piperat in comparatie cu veniturile oamenilor.In general orasele ,in care se perinda burghezia, pastra loc pentru aceste luxuri.
Ca si atunci , in zilele noastre si le permit doar cei care au de unde, daca pot sa ma exprim asa.Adevarate piese de arta, care isi au locul in vistieria unui colectionar foarte dedicat colectiei sale.
In general piesele sunt tinute la loc de taina ,pana sa apara in cadrul unei licitatii, unde doar prin „auzite” se poate ajunge acolo.Modele rafinate, care nu se mai gasesc decat in cateva exemplare in lume, care tin in el o adevarata parte de istorie si dezvoltare a gigantilor creatori de automobile din ziua de azi.
Va minunez cu faptul ca o dacie 1100 fabricate acum 40 la fabrica de la Mioveni, in perfecta stare, ar putea valora mai mult decat un Cadillac din 1930 modificat.
In continuare, o sa va las in compania unei masinute ,destul de necesara in ziua de azi, care a dominat o vreme pe timpul ei.Fara alte prezentari va rog sa va minunati de Peel p50 masina ce ar schimba lumea de azi(mentionez ca moderatorul emisiunii are 1.93m):

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: